تاریخچه مدیریت تربیت بدنی دانشگاه الزهرا
تاریخچه مربوط به ساختار سازمانی مدیریت تربیت بدنی
مدیریت تربیت بدنی دانشگاه الزهرا در ساختار سازمانی سال 1361 دانشگاه، در حوزه معاونت آموزشی و دانشجویی دانشگاه، ذیل قسمت خدمات دانشجویی عهده دار وظایف محوله بوده است.
در سال 1363 و همزمان با اصلاح ساختار دانشگاه، این مجموعه در حوزه معاونت امور دانشجویی دانشگاه، از بخش خدمات دانشجویی منفک و در بخش امور فوق برنامه فعالیت نموده است.
در مجموعه ساختار سازمانی مصوب سال 1369 دانشگاه، در حوزه معاونت دانشجویی دانشگاه، بخش مدیریت تربیت بدنی و امور فوق برنامه، ایجاد گردید.
با اصلاح ساختار سازمانی سال 1376 دانشگاه، در حوزه معاونت دانشجویی و امور فرهنگی، نام آن به مدیریت تربیت بدنی و فعالیتهای فوق برنامه و امور فرهنگی تغییر یافت و ذیل این مدیریت، اداره تربیت بدنی ایجاد شد.
در نهایت، با اصلاح ساختار سازمانی دانشگاه در سال 1392، این مجموعه، ذیل معاونت دانشجویی و با عنوان مدیریت تربیت بدنی به صورت مستقل از فعالیتهای فوق برنامه و امور فرهنگی ایجاد شد.
تاریخچه احداث فضاهای ورزشی ویژه مدیریت تربیت بدنی (مستقل از دانشکده علوم ورزشی)
در سال 1369 استخر روباز در محوطه خوابگاه فرزانگان احداث شد و در سال 1379 به استخر سرپوشیده تبدیل شد. همچنین در سال 1395 نیز مجددا بازسازی صورت گرفت.
در سال 1380 زمین روباز ورزشی در محوطه خوابگاه فرزانگان احداث شد و در سال 1398 نیز مجددا بازسازی (کفپوش نمودن آن) جهت استفاده بهینه صورت گرفت.
در سال 1380 ایستگاه تندرستی در محوطه خوابگاه فرزانگان جهت فعالیت های آزاد دانشجویان خوابگاهی برای ورزش صبحگاهی و عصرگاهی احداث شد و در سال 1396 نیز مجددا بازسازی شد.
در سال 1384 دیواره سنگنوردی روباز در محوطه خوابگاه فرزانگان جهت توسعه فعالیت های ورزشی برای دانشجویان خوابگاهی احداث شد.
در سال 1396 زمین روباز فوتبال انسانی (6 نفره) در محوطه خوابگاه فرزانگان جهت توسعه فعالیت های ورزشی و تفریح دانشجویان احداث شد.
در سال 1397 سالن ورزشی چند منظوره در خوابگاه فرزانگان احداث شد. کاربری این سالن برای توسعه فعالیت های ورزشی رشتههای تنیس روی میز، کار با دستگاه و رشتههای غیرتوپی و زمینی است.
در سال 1400 پیست دوچرخه سواری سایت شرقی دانشگاه الزهرا با متراژ 2 کیلومتر (2000 متر مربع) افتتاح گردید.
در سال 1400 سالن گردهمایی مریم صدارتی دانشگاه الزهرا با متراژ 24 متر مربع با ظرفیت 33 نفر در محل مدیریت تربیت بدنی، جنب در غربی دانشگاه الزهرا با هدف برگزاری بخش تئوری های دوره ها، کارگاه ها، مربیگری ها و داوری های ورزشی افتتاح گردید.
در سال 1400 خانه دارت مدیریت تربیت بدنی در مجاورت در غربی دانشگاه و رو به روی کلینیک و خوابگاه دانشگاه الزهرا با متراژ 70 متر مربع افتتاح گردید.
در سال 1400 آشیانه دوچرخه مدیریت تربیت بدنی در مجاورت در غربی دانشگاه و رو به روی کلینیک و خوابگاه دانشگاه الزهرا با متراژ 30 متر مربع افتتاح گردید.
در سال 1403 سالن ورزشی واقع درگلستان 3 خوابگاه فرزانگان افتتاح گردید.
تاریخچه میزبانی اهم رویدادهای ورزشی کشوری توسط دانشگاه الزهرا
1- برگزاری اولین دورهی مسابقات ورزشی دانشجویان دختر دانشگاه ها - سال 1366
در این مسابقات 14 دانشگاه در 4 رشته ورزشی: والیبال، بسکتبال، شنا و تنیس روی میز حضور داشتند.
2- برگزاری سومین جشنواره مسابقات ورزشی خواهران دانشجویی سراسر کشور- سال 1371
دانشگاه الزهرا از 22 مرداد تا 1 شهریور ماه 1371 میزبان سومین مسابقات فرهنگی- ورزشی دانشجویان خواهر سراسر کشور بود. سومین دوره مسابقات خواهران دانشجو با گردهمایی بیش از 1000 دانشجو از سراسر کشور در 9 رشته ورزشی: آمادگی جسمانی، دومیدانی، شنا، ژیمناستیک، بسکتبال، والیبال، تنیس روی میز بدمینتون و شطرنج برگزار شد.
3- برگزاری چهارمین المیپاد ورزشی قهرمانی دانشجویان دختر سراسر کشور - سال 1377 چهارمین المپیاد ورزشی و فرهنگی دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور از تاریخ 31 مرداد الی 11 شهریور سال 1377 در دانشگاه الزهرا برگزار شد. تعداد دانشگاه های شرکت کننده در این رویداد 40 دانشگاه و تعداد کل دانشجویان شرکت کننده 1700 نفر بودند.
4 - برگزاری پنجمین المیپاد ورزشی قهرمانی دانشجویان دختر سراسر کشور - سال 1379
پنجمین المپیاد ورزشی - فرهنگی دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور از تاریخ 26 تیر الی 6 مرداد سال 1379 در دانشگاه الزهرا برگزار شد. تعداد دانشگاههای شرکت کننده در این رویداد 61 دانشگاه و تعداد کل دانشجویان شرکت کننده در این رویداد 2415 نفر بودند.
5- برگزاری اولین جشنواره منطقهای ورزشهای همگانی دانشجویان دانشگاه های دختر شهر تهران - سال 1384
در پی آماده شدن طرح ورزشهای همگانی در اداره کل تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مقرر گردید که اجرای آزمایشی آن در بخش دختران در دانشگاه الزهرا صورت گیرد، به این منظور تاریخ 12 لغایت 17 آذر ماه سال 1384 جهت برگزاری جشنواره معین گردید. شعار این جشنواره " ورزش، نشاط و سلامتی" و نماد این جشنواره خروس بود. این رشتهها عبارت بودند از: پرش با گونی، طناب کشی، جاده تندرستی، دوچرخه سواری، دسترشته و یک رشته آزاد.
در این جشنواره 8 دانشگاه تهران، علامه طباطبایی، خواجه نصیر، علم و صنعت، شهید بهشتی، هنر، تربیت معلم و الزهرا شرکت کرده و در نهایت دانشگاه الزهرا موفق به کسب مقام اول گردید.
6- برگزاری چهارمین المپیاد ورزش همگانی دانشجویان دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور - سال 1398
چهارمین المپیاد ورزش همگانی دانشجویان دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور از تاریخ 25 الی 31 تیر سال 1398 در دانشگاه الزهرا در 9 رشتهی ورزشی: 1- والیبال 4 نفره 2- فوتبال گل کوچک 3- هندپلو 4- بسکتبال 3 نفره 5-آمادگی جسمانی 6- دارت 7- فریزبی، 8- هفت سنگ 9- طنابزنی برگزار شد.
تعداد دانشگاه های شرکت کننده در این رویداد 126 دانشگاه و موسسه آموزش عالی و تعداد کل شرکت کننده 1294 نفر بودند. مقامهای کسب شده توسط دانشگاه الزهرا در این مسابقات به شرح زیر است:
- والیبال- مقام اول
- آمادگی جسمانی- مقام اول تیمی، مقام دوم و پنجم انفرادی
- طناب زنی- مقام دوم تیمی، و مقام ششم انفرادی
- فریزبی- مقام سوم
- هفت سنگ - مقام سوم
- دارت - مقام سوم مشترک
- هندپلو - مقام ششمشرکت دانشگاه الزهرا در مسابقات، از اولین المپیاد ورزشی قهرمانی تا کنون و کسب مقام های مختلف ورزشی